Andreas på papir

Andreas har skrevet tre bøker, er fast spaltist for Aftenposten Junior, har skrevet et læreverk i naturfag og skriver sporadisk for andre medier. 

Hvorfor smelter ost, men ikke skinke?

Hvorfor smelter ost, men ikke skinke? - Andreas Wahl

Hvorfor lukker vi øynene når vi spiser sure ting? Har noen bæsja på månen? Hvorfor renner det vann gjennom øynene når vi blir lei oss? Kan dyr gråte? Hvor kommer tåfisen fra? Hvor blir en meteor av når den har laget hull i bakken? Hva er vitsen med den tingen som dingler bakerst i munnen?

Barn stiller spørsmålene alle lurer på, men som voksne ikke tør å stille. Gjennom flere år som spaltist i Aftenposten Junior har Andreas fått hundrevis av spørsmål fra nysgjerrige barn. I denne boka svarer han på de mest underholdende og overraskende. I «Hvorfor smelter ost, men ikke skinke» får du svar på alt du ikke visste at du lurte på.

Fysikkmagi

Fysikkmagi - Andreas Wahl

I Fysikkmagi viser Andreas deg magien i fysikken. Det er ikke en lærebok, men en samling fenomener og spørsmål fra dagliglivet, fra det aller minste til det aller største. Du får stilt nysgjerrigheten din når det gjelder himmellegemer og dagligdagse fenomener. Du blir utfordret til å prøve selv med små, tøffe eksperimenter. Det handler om å undre seg over og utforske den verden vi har rundt oss. Andreas viser deg hvordan.

«Det hender jeg møter folk som synes fysikk lager stygge tall ut av vakker natur. At det tar bort magien. Jeg er ikke enig. Jeg mener fysikk åpner for en hel ny verden av magi og fantastiske tanker. Derfor har jeg laget denne boka, og derfor har jeg kalt den Fysikkmagi.» -Andreas Wahl

 Du kan kjøpe Fysikkmagi i din lokale bokhandel, eller direkte av Andreas på denne siden.

 

Nært - sært - spektakulært

Forside Nært Sært Spektakulært

Vi mennesker har alltid utforsket våre omgivelser. Det ligger dypt i oss. Denne boka lar deg utforske. Ikke på et laboratorium, men hjemme på kjøkkenbenken, i garasjen, i hagen eller andre steder. Det handler om å utforske verden rundt oss, sammen.

Boken er lettlest og inneholder enkle instruksjoner. Den kan brukes av ungdom alene, voksne sammen med barn, på kjøkkenbenken, på hytta, i garasjen eller i hagen til naboen.

For lærere som ønsker å bruke demonstrasjonene til å sprite opp undervisningen, kan du finne en oversikt som kobler kompetansemål i læreplanen til egnede eksperimenter her (barneskolen, ungdomsskolen). Boken er ment å være et lettvint og verdifullt verktøy i en travel lærerhverdag.

Boka inneholder 63 engasjerende og underholdende eksperimenter med gjenstander du omgås til daglig. Her er også forklaringer på hva som skjer. La deg overraske, og overrask andre. Eksperimentene kan gjøres alene, men sammen med andre blir det dobbelt så gøy. Da har du også noen å skylde på hvis det går galt. Lykke til!

Boken kan kjøpes i bokhandel, eller her i nettbutikken. Du kan ta en titt i boka ved å klikke på bildet nedenfor.

bla i boken

NOVA

Sammen med Erik Steineger har Andreas skrevet lærerverket NOVA for naturfag på ungdomstrinnet.

Sammen har Erik og Andreas forsøkt å lage et faglig grundig og strukturert verk, som samtidig skaper interesse og lærelyst hos leseren. NOVA er skrevet etter den justerte læreplanen i naturfag som trer i kraft høsten 2013. Elevboka er rikt illustrert med store, spenstige bilder som bygger opp under teksten. Du finner mer om NOVA hos Cappelen Damm.

NOVA
Til hvert kapittel er det fire oppgavetyper: Les og svar, Gjør og lær, Gå videre og Diskuter. De fleste forsøkene er enkle å utføre og krever lite utstyr.

 

Aftenposten Junior

Aftenposten Junior

Hver uke skriver Andreas i hele norges barneavis, prisvinnende Aftenposten Junior. Her svarer han på ting voksne også egentlig lurer på, men ikke tør å spørre om. Som hvorfor vi får skrukkete fingre når vi bader, hva som hadde skjedd hvis månen plutselig forsvant, hvorfor vi ikke kan kile oss selv, og om honning egentlig er biespy.

Du finner Aftenposten Junior i din nærmeste butikk, eller du kan få avisa tilsendt hver uke. Eller enda bedre: Gi bort abonnement til noen du er glad i!

Newsletter

A short sentence describing what someone will receive by subscribing