Mirakelbær - en nyhet i Norge!

For første gang i Norge: Mirakelbær!

Det utrolige bæret inneholder et protein som gjør surt til søtt. Legg det på tunga, og la det oppløses. Vipps smaker den sureste sitron som den søteste appelsin.
Er det rart vi har jobba i sju år med å få denne opplevelsen tilgjengelig for norske tunger? Vi er stolte over å endelig ha kunne tilby Mirakelbær, til deg.
Er et (i-lands-)liv i det hele tatt komplett uten å ha opplevd det utrolige bæret som gjør alt surt til søtt? Vi lar svaret henge i lufta. Eller ligge igjen ytterst på tunga.
 
Sånn virker Mirakelbær:
På tunga di har du smaksløker med flere forskjellige type reseptorer. De hjelper oss å skille mellom søtt, surt, bittert, salt og umami.
Proteinet som er ansvarlig for effekten av mirakelbær heter mirakulin. Det fester seg til reseptorene på tunga, nesten som en nøkkel i et nøkkelhull. og "nøklene" fra mirakelbærene passer best i de søte reseptorene. Når mirakulinet så utsettes for syrer, altså lav pH, vris nøkkelen rundt. Da fyrer søt-reseptorene av signaler til hjernen din, som tror tunga bader i sukker.
Det er en fantastisk sær og snodig opplevelse!